Planet2030 – jagten på en bedre fremtid…

I produktionsselskabet Planet2030 praktiserer vi journalistik og dokumentarisme med holdning. Vi tror på, at et liv er lige meget værd, uanset om det leves i Burkina Faso eller Brøndby. Vi kombinerer dokumentarisme og kritisk journalistik med teknologi for at bringe publikum ind i ukendte verdener. Vi arbejder for at inspirere den næste generation til at gøre det bedre for klodens 2,2 mia. børn og unge. Vi leder efter løsninger. 

Frem mod år 2030 skaber vi interaktive dokumentarer for at inspirere til løsninger på verdens udfordringer – fattigdom, diskrimination, ulighed, krige og katastrofer. Hvordan fjerner vi sult én gang for alle? Kan alle Afrikas piger komme i skole? Hvem løser den største flygtningekrise siden 2. Verdenskrig?

Planet2030 er inspireret af FNs sytten 2030-mål for bæredygtig udvikling http://www.verdensmaalene.dk/

Vores publikum er brugere af digitale massemedier og skoleelever landet over.

Screen shot fra den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen skabt af Thomas Aue Sobol, Lasse Telling, Steven Achiam, Asta Wellejus, PortaPlay m.fl.

Hvem er vi?

Planet2030 er startet af journalist og dokumentarist Thomas Aue Sobol. Vi samarbejder bl.a. med Red Barnet, Clio Online, spilfirmaet PortaPlay, journalist Lasse Telling, interaktiv instruktør Asta Wellejus, grafisk designer Jason DaPonte, fotojournalist Sofia Busk, filmfotograf Christian Laursen, journalist Simon Johansen, filminstruktør Flemming Lyngse, filminstruktør Ulrik Gutkin.

Thomas Aue Sobol på vej ud af Myanmar med karenske flygtninge (Foto: David Høgsholt).